Eldon Installation x Monta – våra villaladdboxar blir nu ännu smartare

Eldon Installation och Monta ingår samarbete – levererar förinstallerad mjukvara med betaltjänst för elbilsladdare

Mjukvaruföretaget Monta och hårdvaruföretaget Eldon Installation inleder samarbete för elbilsladdning. Partnerskapet kopplar samman Montas mjukvara med Eldon Installations hårdvara för laddning och ska förenkla hanteringen för villaladdbox-ägare samt göra det enklare att öppna upp elbilsladdare för publikt bruk.

Svenska installations- och hårdvaruföretaget Eldon Installation har varit verksamma i elbranschen i 100 år. Nu går de samman med den danska uppstickaren Monta som levererar mjukvara för att göra elbilsladdning mer tillgänglig och lätthanterad. Samarbetet innebär att Eldon Installations laddboxar kommer att levereras med Montas hårdvaruagnostiska mjukvara förinstallerad, och är Montas första partnerskap av det här slaget i Sverige.

– Som Eldon Installations strategiska partner kommer Monta att bidra till utvecklingen av smart laddning för en stressfri laddningsupplevelse. Enkel och lätthanterlig elbilsladdning kräver både robust hårdvara och smart mjukvara. Därför är vi glada att kunna kombinera Eldon Installations pålitliga hårdvara och långa erfarenhet med vår innovativa plattform och erbjuda enkel elbilsladdning för fler, säger Marcus Enetjärn, Sverigechef på Monta.

Husägare som köper laddboxar från Eldon Installation kommer att kunna koppla upp sig mot Montas plattform direkt efter installation. Genom den kan de öppna upp sina privata laddpunkter och erbjuda publik laddning, hantera användare och betalningar samt spåra energiförbrukning och kostnader i realtid. De får även tillgång till support dygnet runt.

– Eldon Installation strävar efter att bidra i omställningen till ett mer hållbart samhälle och en viktig del i detta är att förenkla elbilsladdning genom att erbjuda laddboxar som går att öppna upp för publik användning. Med vår långa erfarenhet i branschen vet vi att innovativa lösningar är nyckeln för att komma framåt. Vi ser därför mycket fram emot att tillsammans med Monta leverera en sömlös tjänst kommer göra det enklare både att äga en laddpunkt och elbil, säger Reine Lönn, Försäljningsansvarig Laddinfrastruktur på Eldon Installation.

Monta lanserade nyligen en ny spotpris-funktion som gör det möjligt för ägare av laddpunkter att införa rörlig prissättning baserad på det aktuella spotpriset för el för att säkerställa att ägaren av laddpunkten får skäligt betalt, samtidigt som de som laddar betalar ett skäligt pris.

Samarbetet mellan Eldon Installation och Monta inleds under oktober. Det är villaladdboxarna 2700093 & 2700100 som kommer förkonfigurerade med Monta.

Om Eldon Installation

När Eldon Installations historia tog fart i Nässjö, 1922, var det med inga andra förutsättningar än vilja, optimism och energi. Idag ger vår blandning av livslång erfarenhet och nya idéer oss en svårslagen mix av kompetens. Vi brinner för att överträffa förväntningar och tror att nyckeln till framgång är kompetenta och engagerade medarbetare. Därför vågar vi säga att Eldon Installation är – en kraft att räkna med.

Vårt arbete bidrar till en säker och energieffektiv utveckling av samhället genom att leverera elfördelningssystem, lågspänningskomponenter och laddinfrastruktur. Vi ansvarar för hela processen av våra produkter genom produktutveckling, försäljning, konstruktion, kalkylering, montering och leverans. Vårt arbete tryggar både elsäkerheten och miljöbesparingen.

Om Monta

Monta är den första laddningsplattformen för elfordon som fokuserar på laddningsupplevelsen och erbjuder ett brett utbud av tjänster för elfordon, till både elbilsanvändare och ägare av laddpunkter globalt. Monta gör det möjligt för elbilsanvändare att spåra och optimera sin elförbrukning och att erbjuda sin personliga laddpunkt till andra elbilsanvändare, med full insyn i individuell användning, förbrukning och prissättning. Plattformen ger företag och organisationer med laddstationer en fullfjädrad lösning för att attrahera användare och smidigt hantera användning, prissättning, åtkomst och transaktioner för laddningsstationer.

Mer information finns på Montas hemsida: https://monta.com/se/